TDR ostvario rekordnu prodaju u Srbiji

Bez autora
Mar 01 2011

Unatoč neplaniranom povećanju trošarina i nastavku trenda nepovoljnog tečaja dinara te otežanih uvjeta poslovanja zbog gospodarske krize, TDR je, zahvaljujući prepoznatljivosti i snazi svojih brendova, prošle godine ostvario rekordnu prodaju u Srbiji. TDR je vodeći proizvođač cigareta u jugoistočnoj Europi s tržišnim udjelom od 25 posto. Svaki četvrti pušač u regiji potrošač je TDR-ovih proizvoda, a Ronhill jedan od najprodavanijih cigaretnih brandova u jugoistočnoj Europi. Više od 58 posto prodaje TDR ostvaruje u izvozu. U prošloj godini TDR je u Srbiji ostvario rekordnu prodaju. Na srpskom tržištu prodano je više od 1,7 milijardi komada TDR-ovih cigareta i ostvaren prihod od 18 milijuna eura. U posljednje tri godine TDR-ov tržišni udio u Srbiji povećan je za 28 posto.

TDR ostvario rekordnu prodaju u Srbiji- Unatoč neplaniranom povećanju trošarina i nastavku trenda nepovoljnog tečaja dinara te otežanih uvjeta poslovanja zbog gospodarske krize, TDR je, zahvaljujući prepoznatljivosti i snazi svojih brendova, prošle godine ostvario rekordnu prodaju u Srbiji - izjavio je predsjednik Uprave TDR-a, Davor Tomašković na konferenciji za novinare u Beogradu, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću rovinjske tvornice.

TDR je, inače ističu, vodeći proizvođač cigareta u jugoistočnoj Europi s tržišnim udjelom od 25 posto. Svaki četvrti pušač u regiji potrošač je TDR-ovih proizvoda, a Ronhill jedan od najprodavanijih cigaretnih brandova u jugoistočnoj Europi. Više od 58 posto prodaje TDR ostvaruje u izvozu. U prošloj godini TDR je u Srbiji ostvario rekordnu prodaju. Na srpskom tržištu prodano je više od 1,7 milijardi komada TDR-ovih cigareta i ostvaren prihod od 18 milijuna eura.

U posljednje tri godine TDR-ov tržišni udio u Srbiji povećan je za 28 posto.

- Poslovanje TDR-a i na srpskom tržištu u 2010. godini obilježila je rastuća gospodarska kriza kao i slabljenje domaće valute u odnosu na euro. Tekuća je pak godina za proizvođače duhanskih proizvoda u Srbiji započela izvanrednim povećanjem trošarina na cigarete - priopćili su iz TDR-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik